Virocid F 10l

Preparat dezynfekcyjny przeznaczony do odkażania budynków inwentarskich

Nasza cena: 930.00 zł (861.11 zł netto)
Cena rynkowa: 1290.00 zł
Waga: 10 kg

Produkt chwilowo niedostępny

 

Opinia sklepu o produkcie

Preparat dezynfekcyjny przeznaczony do odkażania budynków inwentarskich, środków transportu dla zwierząt oraz urządzeń  i wyposażenia używanego w hodowli zwierząt i weterynarii, pustych szklarni, tuneli oraz narzędzi. Wykazuje działanie bakterio- , grzybo- i wirusobójcze.

Virocid F zawiera substancje zmniejszające napięcie powierzchniowe, co umożliwia penetrację powierzchni porowatych i zanieczyszczonych. Preparat nie niszczy odkażanych powierzchni.

Cechy produktu:

  • płyn bezbarwny do jasnożółtego
  • zapach aldehydu
  • pH dla stężenia 1%: ok 4,5
  • gęstość przy temp. 20°C: 1, 005 kg/l
  • punkt zamarzania: -10°C
  • temperatura zapłonu 65oC

Informacje producenta

Stosowanie:

Virocid F można stosować poprzez oprysk lub zamgławianie:

  • oprysk - stężenie 0,5-3%
  • zamgławianie - 1litr Virocid F + 3l wody, 4l roztworu roboczego wystarczą do zamgławienia 1000m3

W oby przypadkach czas dezynfekcji trwa 30 min i przez ten czas powierzchnie muszą pozostać wilgotne. Nie zachodzi konieczność spłukiwania powierzchni wodą.

W szklarniach i sprzęcie ogrodniczym (powierzchnie szklane, metalowe, betonowe) zaleca się stężenie robocze 0,1-1%

Przed zastosowaniem należy dokładnie umyć dezynfekowane powierzchnie.

Skład:

Virocid F zawiera: glutaral 15-30%, Propan-2-ol 5-15%, chlorek didecylodimetyloamoniowy 5-15%, chlorek alkilodimetylobenzyloammonium 5-15%, alkohol 1-5%

Producent

Cid Lines

Zdjęcia

Wszelkie prawa zastrzeżone © MojeIndyki.pl 2009-2024. Kopiowanie w całości lub fragmentów informacji zawartych w serwisie www.mojeindyki.pl bez wyraźnej, pisemnej zgody właściciela jest zabronione. Dotyczy to zarówno treści tekstowej, jak i graficznej. Korzystanie ze sklepu oznacza akceptację regulaminu.
Serwis korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności i wykorzystywania plików cookies.